slider links
slider rechts

Online bestellen via inONE

Warm gerookte zalm uit eigen rokerij!!

Onze eigen vangst: Snoekbaars, verser kan niet!!

Goede palingvangst vandaag. nu naar de rokerij, vanmiddag op je bord. snel bellen!

Koolvis

nr_cache/thumb-f8961cddbfc906b78c2c46312762eea0-472x236.jpg

Koolvis

Latijnse naam: Pollachius pollachius

 

Beschrijving

Er is geringe aanvoer van verse koolvis omdat de smaak snel terugloopt. Koolvis wordt over het algemeen na vangst snel verwerkt aan boord tot een diepvriesproduct. Vissticks bijvoorbeeld is een product dat vaak van koolvis wordt gemaakt.

Smaak

Het vlees van koolvis is stevig en verend en lijkt op kabeljauw.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Van witte koolvis kunnen dezelfde producten gemaakt worden als kabeljauw.

Vervangende vissoorten

Kabeljauw, Nijlbaars, Roodbaars, Schelvis, Tilapia
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

368 kJ / 88 kcal, 0,7 g vet, 18 g eiwit, 0,6 mg ijzer, vitamines A, B1, B2 en B12

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Langs de Europese kusten van de Golf van Biskaje tot noordelijk Noorwegen, de Faroer Eilanden, IJsland, het Skagerak, de zuidelijke Oostzee.

Visweetje

Witte koolvis heeft als bijnaam 'mooie meid'.
 uiterlijk

Uiterlijk

Rug donkergroen, flank en buik dof zilverkleurig. Zijlijn is vrijwel recht. Geen kindraad. Maximale lengte 1,2 m.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Koolvis is familie van de kabeljauw. Er zijn twee soorten: witte koolvis (Pollachius pollachius) en zwarte koolvis (Pollachius virens). Het vlees van de witte koolvis is losser dan die van de zwarte. Ook de smaak is verschillend. Alaska pollack is de benaming voor de koolvis die ter hoogte van Alaska in de Noord-Pacific wordt gevangen.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info(at)komanvis.nl