slider links
slider rechts

Online bestellen via inONE

Warm gerookte zalm uit eigen rokerij!!

Onze eigen vangst: Snoekbaars, verser kan niet!!

Goede palingvangst vandaag. nu naar de rokerij, vanmiddag op je bord. snel bellen!

Zalm

nr_cache/thumb-9a546832f68e20b61fc9c47371b2f16a-472x236.jpg

Zalm

Latijnse naam: Salmo salar

 

Beschrijving

Over het algemeen is alle zalm die gerookt en vers verhandeld wordt, afkomstig uit kwekerijen. De zalm wordt in een rivier geboren en trekt daarna naar zee. Hier blijft hij het grootste deel van zijn leven. Als de zalm wil paaien, trekt hij naar zijn geboorterivier toe. Anadroom wordt dit genoemd. Deze situatie wordt in de kwekerijen precies nagebootst.

Smaak

Het vlees van kweekzalm is matig zacht, vettig en zeer smaakvol.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Stoven, bakken of grillen. Zalm wordt ook vaak gerookt aangeboden.

Vervangende vissoorten

Forel, Meerval
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

907 kJ / 217 kcal, ongeveer 14 g vet (waarvan 1,8 mg Omega-3), 19 g eiwit, 0,5 mg ijzer, vitamines A, B1, B2, B6, B12, D en E.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Atlantische kusten, van Noord-Spanje tot Noord-Noorwegen en Rusland, rondom IJsland, op het Westelijk Halfrond van de ingang van de Hudson Baai (Canada) tot Maine (VS).

Visweetje

Geen info.
 uiterlijk

Uiterlijk

Rug blauwgroen, flanken zilverkleurig, witte buik. Maximale lengte 1,5 m.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

In Noorwegen, Schotland en Ierland wordt veel zalm gekweekt. Hierdoor is de zalm constant verkrijgbaar en aantrekkelijk geprijsd wat een groot voordeel is voor de consument. De zalm is de laatste jaren bijzonder populair geworden. Op dit moment is het aanbod aan kweekzalm van een zodanig niveau dat het onderscheid tussen wild en kweek steeds moeilijker te maken is. De kweekzalm heeft wel een wat hoger vetgehalte en een zoetere smaak dan de wilde zalm. Ten aanzien van de kwekerijen bestaan er uiteraard kwaliteitsverschillen. Hoe minder zalmen per bassin, des te beter is de uiteindelijke kwaliteit. Kweekzalm krijgt daarom ook een 'etiket' opgeplakt. De meest gangbare gradaties zijn 'ordinary' en 'superior'.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info(at)komanvis.nl