slider links
slider rechts

Online bestellen via inONE

Warm gerookte zalm uit eigen rokerij!!

Onze eigen vangst: Snoekbaars, verser kan niet!!

Goede palingvangst vandaag. nu naar de rokerij, vanmiddag op je bord. snel bellen!

Zeekat

nr_cache/thumb-09bf23d2258434905fc5a3c3ad3d9df1-472x236.jpg

Zeekat

Latijnse naam: Sepia officinalis

 

Beschrijving

De zeekat wordt ook wel sepia genoemd. Het is een weekdier, dat ook in de Noordzee voorkomt. Beter bekend is de zeekat om zijn rugschild (zeeschuim), wat veel op de Nederlandse stranden te vinden is en in de vogelkooi gebruikt wordt om hun snavels aan te scherpen.

Smaak

Het vlees van zeekat is wat taai.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

In ringen of repen snijden en bakken of koken. Zeekat kan ook in de eigen inkt worden gestoofd.

Vervangende vissoorten

Geen info.
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

309 kJ / 73 kcal, 16 g vet, 0,8 mg ijzer, vitamines E, B1, B2

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Atlantische Oceaan, langs de gehele Afrikaanse kust in de zomer aan de kusten van de Middellandse Zee, in de Noordzee (plant zich dan voort in o.a. de Zeeuwse wateren) en rond de Britse eilanden.

Visweetje

De inkt van de zeekat werd vroeger gebruikt om de kleur sepia te fabriceren.
 uiterlijk

Uiterlijk

De kleur van de zeekat is variabel, afhankelijk van de gemoedstoestand kan de kleur variƫren van bruin met zwarte banden tot groenwit ook kan het dier de kleur van de ondergrond aannemen. Maximale mantellengte is 50 cm.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

De inktvis is vooral populair in Zuid-Europa waar de inkvisringen een bekend fenomeen zijn. Hiervoor wordt de inktvis in ringen of repen gesneden en vervolgens gebakken of gekookt.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info(at)komanvis.nl