slider links
slider rechts

Online bestellen via inONE

Warm gerookte zalm uit eigen rokerij!!

Onze eigen vangst: Snoekbaars, verser kan niet!!

Goede palingvangst vandaag. nu naar de rokerij, vanmiddag op je bord. snel bellen!

Rog

nr_cache/thumb-9a77a1e7fd83b37e075ccd543a8d5ca4-472x236.jpg

Rog

Latijnse naam: Raja clavata

 

Beschrijving

Er zijn een aantal soorten roggen, waarvan de stekel- of doornrog in Nederland het meeste wordt aangevoerd. Roggen zijn geen platvissen, maar platte vissen. Platvissen worden geboren als rondvis, na een aantal weken verandert de lichaamsvorm en neemt een platte vorm aan.

Smaak

De smaak is zoetig en aangenaam. Het visvlees is stevig.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Gestoofd en gebakken.

Vervangende vissoorten

Geen info.
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

355 kJ / 85 kcal, 0,2 g vet, 20 g eiwit, 0,5 mg ijzer, vitamine B en E

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Atlantische kusten van Europa en Afrika, van de Noordpoolcirkel tot Zuid-Afrika, ook in de Middellandse Zee en het westelijk deel van de Zwarte Zee.

Visweetje

De rogvleugels kunnen enigszins een amoniakachtige geur hebben, dit is een natuurlijk verschijnsel. Deze geur verdwijnt tijdens het koken. De rog moet vrij snel na aankoop geconsumeerd worden.
 uiterlijk

Uiterlijk

Bovenzijde geelbruin met onregelmatig gevormde, donkerbruine vlekjes. Onderzijde is witachtig. Maximale lengte 1 m.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Het culinaire gedeelte van de rog zit geheel in zijn vleugels, dit zijn de fors ontwikkelde borstvinnen. De rogvleugels nemen een derde van het lichaamsgewicht in beslag. Een verse rogvleugel is lichtroze van kleur en heeft een stevige textuur. Hoe witter de kleur, hoe ouder de vleugel.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info(at)komanvis.nl