slider links
slider rechts

Online bestellen via inONE

Warm gerookte zalm uit eigen rokerij!!

Onze eigen vangst: Snoekbaars, verser kan niet!!

Goede palingvangst vandaag. nu naar de rokerij, vanmiddag op je bord. snel bellen!

Oester

nr_cache/thumb-e96651d59a364d8a64c456a694687710-472x236.jpg

Oester

Latijnse naam: Ostrea edulis

 

Beschrijving

Oesters zijn een échte Zeeuwse delicatesse. Ze worden gekweekt in de Oosterschelde en het Grevelingenmeer. Er zijn twee soorten te koop: Zeeuwse oesters (Crassostrea gigas) en platte oesters (Ostrea edulis). De soorten verschillen aanzienlijk van elkaar. Belangrijk is het enorme prijsverschil. De platte oester is zeldzaam, groeit traag en plant zich moeilijk voort. Na ongeveer zes jaar is hij volgroeid. De Zeeuwse oester daarentegen komt in groten getale in de Oosterschelde voor en kan binnen twee jaar volwassen zijn. Door gespecialiseerde kweekmethoden zijn de oesters van Zeeuwse bodem van topkwaliteit.

Smaak

De Zeeuwse oesters kunnen zowel rauw als gegrild geserveerd worden. Zeeuwse platte oesters hebben zo'n verfijnde smaak, dat het zonde is om ze verder te bereiden.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Meestal rauw. Gepocheerd, gebakken of gegratineerd kan ook.

Vervangende vissoorten

Geen info.
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

240 kJ / 57 kcal, 6 g eiwit, 1,9 g vet, 500 mg natrium.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Atlantische Oceaan, ook aan de oostkust van de VS en Canada, Noordzee en Middellandse Zee.

Visweetje

Het seizoen van de Zeeuwse platte oester loopt van september tot april, in de maanden met de 'r'. Het woord 'huître' is hiervan afgeleid. Het zijn acht maanden met een 'r': huit + 'r'.
 uiterlijk

Uiterlijk

Variabel van kleur bruinachtig periostracum. Grondvorm rond, de vorm varieert echter sterk, al naar de herkomst.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Oesters worden in mandjes met zeewier verpakt. Het zeewier houdt het vochtgehalte op peil en zorgt er bovendien voor dat de oesters niet beschadigen. Bewaar de oesters koel (3-5°C) in het mandje, nooit in water. Oesters zijn houdbaar tot de houdbaarheidsdatum zoals vermeld op de verpakking. Naast oesters uit Zeeland worden er ook oesters geïmporteerd vanuit Frankrijk.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info(at)komanvis.nl