slider links
slider rechts

Online bestellen via inONE

Warm gerookte zalm uit eigen rokerij!!

Onze eigen vangst: Snoekbaars, verser kan niet!!

Goede palingvangst vandaag. nu naar de rokerij, vanmiddag op je bord. snel bellen!

Pijlinktvis

nr_cache/thumb-6316d2ac8a878a9aefac3c4ade278f19-472x236.jpg

Pijlinktvis

Latijnse naam: Allotheutes subulata

 

Bescrhijving

De pijlinktvis is economisch gezien de belangrijkste soort van de inktvisfamilie. In de zuidelijke landen van Europa zijn dit de zgn. calamares, calamaretti of calamar.

Smaak

Diepgevroren pijlinktvis kan wat rubberachtig zijn. Verder is de smaak uitstekend.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Gefrituurd, gekookt, gebakken.

Vervangende vissoorten

Geen info.
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

89 kJ, 5 g vet, 15 g eiwit, 2 mg ijzer, vitamine A en D.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Middellandse Zee, Atlantische Oceaan en zelfs in de Noordzee

Visweetje

In tegenstelling tot inktvissen, vangen pijlintkvissen wel vis. Het voedsel wordt fijngemaakt door een paar krachtige kaken die de vorm van een papegaaiensnavel hebben. Eén van de klieren die in de mondholte uitmonden, produceert gif dat bij de beet in de prooi komt.
 uiterlijk

Uiterlijk

De kleur is rossig tot roze rugzijde is donkerder. De pijlinktvis heeft 10 armen. Maximale lengte is ongeveer 50 cm.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Geen info.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info(at)komanvis.nl