slider links
slider rechts

Online bestellen via inONE

Warm gerookte zalm uit eigen rokerij!!

Onze eigen vangst: Snoekbaars, verser kan niet!!

Goede palingvangst vandaag. nu naar de rokerij, vanmiddag op je bord. snel bellen!

Nijlbaars

nr_cache/thumb-f63e43c89f3d3265366597cff6937283-472x236.jpg

Nijlbaars

Latijnse naam: Lates niloticus

 

Beschrijving

De victoriabaars of nijlbaars dankt zijn naam aan het feit dat de vis ooit uitgezet is in het Victoriameer in Centraal-Afrika. Een experiment dat later tot gevolg had dat de sterke vis veel overige vissoorten uitroeide en de nijlbaars nu in groten getale in het meer voorkomt.

Smaak

Door zijn structuur en smaak is nijlbaars een prima vervanger voor de schaarse kabeljauw.
 bereidingswijze

Bereidingswijze

Het is een stevige vis, met dikke filets, goed te gebruiken om te bakken en te grillen.

Vervangende vissoorten

Kabeljauw, Koolvis, Roodbaars, Schelvis, Tilapia
 voedingswaarden

Voedingswaarden
per 100 gr. onbereid product

370 kJ / 88 kcal, 1,5 g vet, 18 g eiwit, 0,5 mg ijzer, vitamines B en C.

Verkrijgbaar

verkrijgbaar
 vangst

Voorkomen / vangst

Zuidamerikaanse en Afrikaanse Atlantische wateren.

Visweetje

Door het fileren is naast vishandel ook een lederindustrie ontstaan. Producten uit gelooid nijlbaarsleer zijn op de markt in Afrika te koop.
 uiterlijk

Uiterlijk

Rug bruingroen, flanken zilverachtig, buit wit. Maximale lengte 2 m.
naar
bestellijst
 meer informatie

Meer informatie

Het is de grootste zoetwatervis van Afrika en heeft dan ook de bijnaam 'Koning der Afrikaanse vissen'. De meeste nijlbaars wordt gefileerd en diepgevroren geƫxporteerd.
facebook twitter
Koman’s Vishandel, Den Bels 1, 4782 PG Moerdijk
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info(at)komanvis.nl