Zalm

Zalm
Latijnse naam: Salmo salar
Beschrijving
Over het algemeen is alle zalm die gerookt en vers verhandeld wordt, afkomstig uit kwekerijen. De zalm wordt in een rivier geboren en trekt daarna naar zee. Hier blijft hij het grootste deel van zijn leven. Als de zalm wil paaien, trekt hij naar zijn geboorterivier toe. Anadroom wordt dit genoemd. Deze situatie wordt in de kwekerijen precies nagebootst.
Smaak Het vlees van kweekzalm is matig zacht, vettig en zeer smaakvol. | ![]() Bereidingswijze Stoven, bakken of grillen. Zalm wordt ook vaak gerookt aangeboden. | |
Vervangende vissoorten Forel, Meerval | ![]() Voedingswaarden | |
Verkrijgbaar | ![]() Voorkomen / vangstAtlantische kusten, van Noord-Spanje tot Noord-Noorwegen en Rusland, rondom IJsland, op het Westelijk Halfrond van de ingang van de Hudson Baai (Canada) tot Maine (VS). | |
VisweetjeGeen info. | ![]() UiterlijkRug blauwgroen, flanken zilverkleurig, witte buik. Maximale lengte 1,5 m. | |
naar bestellijst | ![]() Meer informatieIn Noorwegen, Schotland en Ierland wordt veel zalm gekweekt. Hierdoor is de zalm constant verkrijgbaar en aantrekkelijk geprijsd wat een groot voordeel is voor de consument. De zalm is de laatste jaren bijzonder populair geworden. Op dit moment is het aanbod aan kweekzalm van een zodanig niveau dat het onderscheid tussen wild en kweek steeds moeilijker te maken is. De kweekzalm heeft wel een wat hoger vetgehalte en een zoetere smaak dan de wilde zalm. Ten aanzien van de kwekerijen bestaan er uiteraard kwaliteitsverschillen. Hoe minder zalmen per bassin, des te beter is de uiteindelijke kwaliteit. Kweekzalm krijgt daarom ook een 'etiket' opgeplakt. De meest gangbare gradaties zijn 'ordinary' en 'superior'. |
t 0168-412 422 f 0168-412 846 e info@komanvis.nl